Kategória: Nedves sebkezelés

Steril sebkezelő szett

A seb gyógyulását gyakran hátráltathatja a felülfertőzés, amiért többnyire a kezelő személy a felelős. A steril sebkezelő szettel a felülfertőzés esélyét minimálisra csökkenthetjük. Megfelelő kéz higiéné + steril sebkezelő szett = gyorsabb, problémamentes sebgyógyulás.

tovább

Alginát kötszer

Természetes algarostból készült kötszer. Kiválóan alkalmas fekélyes, váladékos sebek kezelésére. Mivel nagy nedvszívó képességű, nagy mennyiségű váladékot képes megkötni és raktározni. Sebtől függően több napon keresztül is a seben maradhat. Nem ragad a sebbe, könnyen eltávolítható.

tovább

Hidrogél kötszer

Jó nedvszívó képességű steril kötszer. A seb környezetét a gélnek köszönhetően állandóan enyhén nedvesen tartja, így megakadályozva a seb kiszáradását. Az elüszkösödött szövetrészek a kötszerben felszívódnak és azzal eltávolítható. A gél hűtése révén fájdalomcsillapító hatású. Gyorsítja a granulációs fázis kialakulását.

tovább

Habkötszer

Finom pórusú habkötszer poliuretán anyagból. A kötszer elnyeli, magába zárja a sebváladékot és állandó nyomás alatt tartja a sebet. Lezárja a sebet a kórokozók elől, de lehetővé teszi a seb állandó lélegzését. Nem ragad a sebbe, könnyen eltávolítható.

tovább

Hidrokolloid kötszer

A nedves sebkezelés legkiválóbb terméke. A kötszer jó nedvszívó képességű, de nem engedi kiszáradni a sebet. Felszívja a sebváladékot és a baktériumokat tisztán tartva a sebet. Nagyban meggyorsítja a sebgyógyulást. Akár 7 napig is a seben tartható.

tovább

Aktív szenes kötszer

Steril aktív szénnel átitatott kötszer. Az aktív szén megköti a fertőzést okozó baktériumokat és a nedvességet magába szívja. Alkalmas fertőzött, bűzös krónikus sebek kezelésére.
Az ezüst ionokat is tartalmazó szenes kötszer a különösen fertőzött sebek kezelésére alkalmas.

tovább

ActiMaris sebgél fekélyes sebre

Az ActiMaris sebgél alkalmas a seb számára optimális "mikro-környezet" kialakítására, úgy, mint megfelelő sebtisztítás, nedvesen tartás, fertőtlenítés, biofilm feloldás, duzzanat megszüntetés. Az aktív oxigén, a nátrium-hipoklorit és a tengeri só elpusztítja a sebben lévő tipikus kórokozókat a szövet károsítása nélkül.

tovább

ActiMaris seböblítő oldat fekélyes sebre

A különféle sebkezelési eljárások előtt nagyon fontos lépés a seb mosása, öblítése. A sérült szövetek, váladék eltávolításával gyorsítható a sebgyógyulás. Bármilyen hatékony sebgyógyítót használunk, az nem képes megfelelően felszívódni és kifejteni a hatását. Minden sebkezelési előtt használjuk a ActiMaris seböblítő oldatot.

tovább

Sebtisztító szett

Praktikus sebtisztító szett kisebb zúzódások, horzsolások és szúrt sebek tisztításához. A szett egyszerűen alkalmazható, használatával megelőzhető a fertőzést. A kosszal szennyezett seb egyszerűen alaposan megtisztítható.

tovább

Kötszer égésre

Az égés minden esetben nagy fájdalommal járó sérülés. Legfontosabb az azonnali hűtés és az égett seb sterilen tartása. Ehhez jó szolgálatot tesznek az égési kötszerek és az égésre alkalmas hűtő gél. Kerüljük a néphagyomány szerinti tojásfehérje, tejföl felhelyezést. Ha a speciális égési kötszerek nem állnak rendelkezésre, azonnal folyó hidegvíz alá helyezzük az éget sebet kb. 10 percre.

tovább

Cinkpasztás kötszer

Enyhén elasztikus kötszer természetes szálakból, cinkpasztával átitatva. Ajánljuk trombózis esetén, értágulatokra, sportsérülésekre, törések után. Közvetlen sebkezelésre nem alkalmas.

tovább

Vazelines kötszer

Speciális vazelinnel impregnált kötszer. Jó nedszívó képességű, így magába gyűjti a sebváladékot, ami a fertőzések, baktériumok melegágya. A kötszer a sebbe tapad (de nem ragad bele) így megakadályozva a fertőzések bekerülését. Enyhe fájdalomcsillapító hatású.

tovább

Jódos kötszer

Steril kötszer, enyhén jóddal átitatva. Alkalmas ezáltal sebek fertőtlenítésére, felülfertőzések megakadályozására. Kisebb horzsolt sebek kezelésére alkalmas.

tovább